NYHETSARKIVET
12 dec 2019 15:06
Com Hem redo sitta dag och natt tills nytt avtal är på plats
Ska det bli ett slut på konflikten om rättigheter, och då tack och lov även den mediala bataljen, mellan Tele2 och Telia i närtid? Båda parterna förlorar mycket på osämjan, Tele2 tappar förtroende hos sina kunder, TV4 reklamintäkter. Tele2:s vd Anders Nilsson bjöd idag in Telias tf vd Christian Luiga och Casten Almqvist för samtal. Men även dessa samtal gick i stå.

"Com Hem ser fram emot konstruktiv förhandling och är redo att sitta dag och natt tills ett nytt avtal är på plats. Att komma överens med Telia om ett avtal som ger TV4 tillbaka till tittarna är Com Hems absolut högsta prioritet", skriver de i ett pressmeddelande.

Från Tele2:s och Com Hems sida läggs tyngden på en punkt: De vill "få rättigheter som ger Com Hem och Boxers kunder möjlighet att se TV4-kanalerna och C More på sin tv, surfplatta och mobiltelefon – precis som Telias kunder kan – fram till februari 2021". Vidare skriver de att de är beredda att betala ett marknadsmässigt pris.

Nu återstår att invänta nästa möte. I en ordväxling i går i Expressen TV lär det ungefär så här:

Anders Nilsson: Vi har investerat 1,5 miljarder kronor i att digitalisera, vi behöver få klart med avtalet nu.
Casten Almqvist: Com Hem har ju nästan monopol på svenska marknaden, de väljer att använda detta nu.
AN: Vi vill förhandla. Men det vill inte Telia.
CA: Vi förhandlar inte i media. Men ni ljuger, vi förhandlar för fullt. Com Hem har betalat mindre än andra operatörer tidigare. Nu vill de klippa och klistra ihop ett eget innehållspaket. Och inte betala.
AN: Jag betalar gärna. Men Telia vill inte sälja.
Osv…
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561