NYHETSARKIVET
15 nov 2019 13:43
Netflix utökar lokala satsningar, gör svensk spelfilm
Efter flera nordiska tv-serier är det nu dags för den första svenskproducerade Netflix-filmen. Och det blir SF Studios, som för tillfället också producerar Netflix-serien efter Snabba Cash, som får den äran. Filmen har titeln Red Dot och beskrivs som en thriller i fjällmiljö.

Samtidigt meddelar Netflix också att en norsk film, Cadaver, ska produceras. Och tidigare finns även danska originalfilmen Shadows in my Eyes i pipeline.

"Vi är glada att kunna ta detta spännande steg att kunna erbjuda våra nordiska medlemmar mer lokalt innehåll och samtidigt få möjlighet att dela fantastiskt innehåll från Norden till våra övriga medlemmar globalt. Dessa tre filmer är alla unika på sitt sätt, starka genrefilmer med fängslande handlingar som skapas av begåvade kreatörer. Tillsammans bildar de ett starkt paket med olika genrer som visar upp den mångsidighet och höga kvalitet som finns hos nordiska filmer", säger Lina Brouneus, Director of Licensing and Co-Productions Netflix Northern Europe, om satsningen.

Alla tre filmerna kommer att finnas globalt på tjänsten.

TIPSA EN VÄN
Mathias Dahlström
redaktör TV-Nyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561